Zwarte Cross zoekt nog EHBO’ers

Beste evenementenhulpverlener,

Voor inzet bij de Zwarte Cros van 13 juli t/m 17 juli 2017 hebben we inmiddels 123 aanmeldingen, maar dat is nog lang niet genoeg.

In eerste instantie zouden de diensten overdag wat langer zijn dan in de nacht, maar daar hebben we van afgezien.

Hieronder volgt een richtlijn van de diensten.

Op donderdag 13 juli 2017 op een vaste post een dienst van 08.00u-16.00u en van 16.00u-24.00u. Daarnaast enkele diensten voor loopteams. We streven ernaar deze loopteams, waarvoor we ook opgeleide EHV vrijwilligers zoeken,  niet langer in te zetten dan 5 uur aaneen. Het is wel mogelijk dat de vrijwilligers die hierbij ingezet worden daarna op een andere post worden ingezet.

Op vrijdag 14 juli, zaterdag 15 en zondag 16 juli 2017 op de vaste 24-uurs posten diensten van 00.00u-08.00u, van 08.00u-16.00u en van 16.00u-24.00u.

Op 2 vaste posten, de zogenaamde satellietposten, van 09.00u-18.00u en van 18.00u-02.00u.

Op de vaste post op het crossterrein van 09.00u-18.00u. Daarnaast veel diensten voor loopteams. We streven ernaar deze loopteams, waarvoor we ook opgeleide EHV vrijwilligers zoeken,  niet langer in te zetten dan 5 uur aaneen. Het is wel mogelijk dat de vrijwilligers die hierbij ingezet worden daarna op een andere post worden ingezet.

Op maandag 17 juli 2017 op een vaste post van 00.00u-08.00u en van 08.00u-13.00u. Daarnaast enkele diensten voor loopteams. We streven ernaar deze loopteams, waarvoor we ook EHV opgeleide vrijwilligers zoeken, niet langer in te zetten dan 5 uur aaneen. Het is wel mogelijk dat de vrijwilligers die hierbij ingezet worden daarna op een andere post worden ingezet.

Voor de postleiders op de vaste posten hanteren we ook diensten van 8 uur, maar de inzettijd wijkt hierbij iets af, omdat deze leiders de eerste hulpverleners bij de aanvang van hun dienst moeten informeren over de desbetreffende inzet.

De diensten tijdens de op- en afbouw worden ingepland door het Rode Kruis afdeling Winterswijk.  Als je hierbij wilt helpen kun je een mail sturen naar Jack Zoutman: jzoutman@rodekruis.nl.

Overnachten:

Tijdens het festival mogen we gebruik te maken van de medewerkerscamping. Hier kan alleen in een centrale tent worden overnacht. Het is niet mogelijk in een eigen tent te overnachten.

Aanmelden

Als jij zin hebt om je in te zetten als EHBO- en/of EHBD-hulpverlener tijdens de Zwarte Cross, meld je dan aan via deze link of bij de coördinator Evenementenhulp van jouw afdeling. Je coördinator zorgt dan dat je aangemeld wordt bij het projectteam. Op het moment dat je daadwerkelijk wordt ingezet ontvang je van ons nadere informatie. Tegen die tijd ontvang je ook informatie over kleding en eventuele materialen die je moet meenemen.

In een korte periode voor het evenement organiseren we nog een informatiebijeenkomst.

Voor meer informatie over de Zwarte Cross, ga naar www.zwartecross.nl

We hopen je te begroeten op de Zwarte Cross 2017!

Met vriendelijke groet,

Annemieke van Duren

Namens Projectteam Zwarte Cross

zwartecross@rodekruis.nl